Kábelkötegelő - Gyorskötöző

 

Gyorskötöző, Kábelkötegelő

 

Tovább
 

Gyorskötöző, Kábelkötegelő

 

-Kábelkötegelő más néven gyorskötöző (eredeti nevén Ty-Rap ) egy olyan rögzítő eszköz , amit arra használnak, hogy különböző tárgyakat rögzítsenek vele, elsősorban elektromos kábeleket és vezetékeket. az alacsony előállítási költségek és az egyszerű használat miatt ma már minden területen hasznos.

A hétköznapi kábelkötegelő, gyorskötöző műanyagból (nylon6.6) készül egy két részből áll, egy hajlékony, fogazott szárból és egy fejből. A szárát át kell dugni a fején, úgy hogy a fogazott rész a fejben található nyelvel találkozzon, így egy hurkot hoztunk létre, aminek a szabad végét tovább húzva a hurokban lévő felületen megszorul. összefűzhetünk , így növelve annak hosszát ha csak kisebb hosszúságú gyorskötegelő áll csak a rendelkezésünkre.

 

Fajtái:

Rozdaments acél alapanyagú

A gömbzáras rozsdamentes acél kábelkötegelők, gyorskötözők amelyeket úgy terveztek, hogy erős és tartós módon rögzítsék a kábeleket, vezetékeket vagy más tárgyakat. Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek, amely korrózióálló, így alkalmasak olyan zord környezetben való használatra, ahol nedvesség, vegyszerek vagy szélsőséges hőmérsékleti hatások, tartos UV állóság, aggodalomra adnak okot.

 

Színes kivitelű

Amikor a dizájn is fontos lehet, de jelőlésre is használják

 

A kábelkötegelők gyakori felhasználási területei a következők:

1.     Kábelrendezés: Kábelkötegelőket gyakran használnak elektromos kábelek, vezetékek és huzalok rendezésére. Segítenek elkerülni a szövevényes és rendetlen kábelek kialakulását irodákban, adatközpontokban és szórakoztató rendszerekben.

2.     Tárgyak rögzítése: A kábelkötegelők alkalmasak tárgyak rögzítésére is. Hasznosak olyan helyzetekben, ahol ideiglenes vagy félállandó rögzítési megoldásra van szükség.

3.     Kültéri alkalmazások: A kábelkötegelőket gyakran kültéri környezetekben hasznos Strapabírók és időjárási viszonyokkal szembeni ellenállásuk miatt. Szolgálnak például zászlók, táblák vagy akár kertben lévő növények rögzítésére.

4.     DIY projektek és javítások: A kábelkötegelők népszerű házilag készített projektekben és javításokban. Használhatók különféle tárgyak összefogásához, rögzítéséhez vagy javításához.

5.     Ideiglenes javítások: Vészhelyzetekben vagy gyors javítás esetén a kábelkötegelőket ideiglenes megoldásként lehet használni a dolgok összetartására, amíg egy tartósabb megoldást nem alkalmaznak.

6.     Autóipari alkalmazások: A kábelkötegelőket gyakran alkalmazzák autóipari területeken kábelek, tömlők és egyéb komponensek rögzítésére.

Tovább