BIO solvent natúr ragasztó szalag 48mm x 60mtr

BIO solvent natúr ragasztó szalag 48mm x 60mtr
ÚJ

BIO solvent natúr ragasztó szalag 48mm x 60mtr

Biosolvent ragasztószalagok, speciális adalékok hozzáadásával készült ragasztóanyag felhasználásával készült termék. Erősebb tapadás és szélesebb hőmérsékleten töténő felhasználhatóság jellemzi. Solvent ragasztószalagok teljesitményéhez hasonlitható, azok kiváltására alkalmas.

Doboz zárásához, csomagoláshoz, ipari környezetbe (próba után hűtőházi felhasználás is) szánt erős rasztószalag.

Vastag falú, nehéz dobozok ragasztásához.

Bővebben
Nincs raktáron
221 Ft+Áfa = 280,67 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Milyen ragasztószalagot használok?

 

Fontos kérdés, de a válasz nem mindig könnyű. Számtalan esetben a beszerzésre kerülő csomagoló ragasztószalag fajtája nincs feltüntetve sem a számlákon, sem a technikai adatlapokon.

Mit tehetünk ahhoz, hogy felismerhessük milyen ragasztóréteggel ellátott szalagot használunk, ha esetleg beszállító váltásra gondolunk, vagy csak össze akarjuk hasonlítani a piaci szereplőket és termékeiket egymással. Mára már lényegében mindegyik ragasztófajtával ellátott szalag használható pl. hűtőipari környezetben is, csak nem mindegy az alkalmazott ragasztóréteg vastagsága!

 

Csomagolástechnikában általában 3 csoportra oszthatjuk a szalagokat, az alkalmazott ragasztóanyag fajtájától függően:

  1. Akril (vizes bázisú ragasztó)
  2. Hot-melt (szintetikus kaucsuk)
  3. Solvens (gyakorta solvent-nek is mondják, vagy természetes natúr kaucsuk néven említik)

 

Jelenlegi cikkünk nem jelzi azt, hogy melyik ragasztófajta milyen környezetben vagy alkalmazás mellett használható, javaslatunk a tesztelés. Van akinek megfelel a gyengébb minőség is, fölösleges drágábbat beszereznie, ha az alkalmazása nem követeli meg azt.

Jogos a kérdés, hogy honnét ismerhető fel laikus számára is az alkalmazott ragasztófajta?

Van aki esküszik, hogy szagról felismerhető (pl. a Solvens alapú, nagyon hasonlít a toluol tartalma miatt a régi Technokol Rapid folyékonyragasztókra, melynek jelentős komponense volt ez az alapanyag, és jellegzetes oldószer szaga van). Ugyanakkor a hot-melt alapú ragasztószalagok esetében is használnak toluolt a hot-melt anyag hordozó réteghez való tapadása végett.

 

Van aki a színében vél különbségeket. Itt azért ellentmondásokba keveredhetünk, mert a szín nem egyértelműen mondja meg az alkalmazott anyagot, annak okán, hogy néha színezékeket használnak a ragasztóban, pl. felhasználói igényeknek megfelelően sárga pigmenteket kevernek bele. Nem titok az sem, hogy a HB jelölésű havannabarna színű ragasztószalagok a színűket a ragasztó alapanyagába kevert pigment adja. Tehát szín alapján sose döntsünk!

Ráadásul az sem mellékes, hogy maga a hordozóanyag melyik műanyagból készült. A leggyakoribb a BOPP használata, de PVC hordozóval is találkozhatunk a csomagolástechnikában.

Különféle felületkezelésnek köszönhetően a ragasztószalagok között vannak ún. „csendes” változatok, melyek a tekercsből való lehúzás során nem zajosak, megkönnyítve a velük dolgozók életét.

Íme itt a módszer:

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!